Från före 1863. Gammal rabarbersort som fortfarande är en av de mest populära. Breda, karminröda stjälkar med spröd, grön kärna och medelhög oxalsyrehalt. Mycket produktiv och härdig för nordiskt klimat. Används bl.a. till paj, kräm, marmelad, soppa och saft.
Odling från frö:
Sås direkt på friland när jorden blivit uppvärmd. Vattna före sådd och håll fuktigt under grotiden. Sås i grupper om 4-5 frö. Gallras till ca 15 cm. Vuxna plantor kräver ca 1 m plantavstånd. Odlas i välgödslad lerblandad jord. Skördas försiktigt andra året och ger full skörd tredje året.
Portionsmängd: 40 frö
Växtläge: sol-halvskugga
Färg: Röd
Såtid: april-maj
Grotid: 10-30 dagar
Blomtid/Skördetid: juli-aug
Årighet: Flerårig
Härdighet: A
Engelskt namn: Rhubarb