Långa, tunnskaliga rötter med vitt, fast kött. Erkänt mycket smakrik. Snabbväxande för tidig skörd. En delikatess i grytor, ugnsrostad eller wokad. Bästa lagringsegenskaper.
Odling från frö:
Sås direkt på friland när jorden reder sig eller på senhösten för tidig vårskörd. Vattna jorden före sådd och håll fuktigt under grotiden. Så i grupper om 3-4 frö med 20 cm avstånd och gallra efter groning till en planta per grupp. Utvecklas bäst på mullrik sandjord. Rötter för lagring skördas så sent som möjligt. Kan skördas ända till våren när tjälen går ur jorden.
Portionsmängd: 80 frö
Utvecklingstid, dagar: 120
Växtläge: sol
Färg: Vit
Såtid: april-maj/okt-nov
Grotid: 10-30 dagar
Blomtid/Skördetid: sep-nov
Årighet: Ettårig
Engelskt namn: Parsnip